DE VISIE VAN CRADLE 2 CRADLE
DUURZAAM & RECYCLEBAAR


Duurzame inrichtingen en kantoor meubelen welke zijn vervaardigd van de rest producten van rubberwood plantages die geheel voldoen aan de visie van de circulaire economie en de visie van Cradle2Cradle.
"Zet je in voor het behoud van kostbare natuurgebieden door over te stappen op de cradle 2 cradle filosofie"

Rubberwood

Rubberwood komt van geproduceerd en vrijgekomen agro-afval van rubberboom-plantages. Na ongeveer 25 jaar eindigt de commerciële levenscyclus van een rubberboom. Hierna worden plantages gerooid en direct weer opnieuw aangeplant. De exploitatie van deze plantages is van groot sociaal belang, schept werkgelegenheid en garandeert een duurzaam bestaan voor de lokale bevolking. Door de rubberboom-stammen industrieel te verwerken naar plaatmateriaal en timmerpanelen wordt er een twee levenscyclus gerealiseerd na de latex-productie. Voor deze timmerpanelen wordt dus geen apart bos gekapt en plantages worden direct opnieuw aangeplant. Rubberwood panelen zijn hiermee duurzamer dan FSC.


Duurzaam en recyclebaar

Rubberwood (ook wel Rubberhout genoemd) panelen zijn daarom duurzaam, kwalitatief sterk en volledig recyclebaar. Bovendien zijn ze formaldehyde vrij en C02 neutraal. Rubberwood is geschikt voor vele constructieve en decoratieve toepassingen. Binnenshuis, maar ook in zakelijke omgevingen. Het is een optimaal duurzaam alternatief voor MDF en geschikt voor beplakken met HPL. Rubberwood is zelf lichtcrèmig van kleur.


Rubberwood in de praktijk

Vanwege de neutrale kleur en de sterkte van het product is Rubberwood in vele manier toepasbaar. Als wand, lambrisering, meubel, kast, tafel, balie, vensterbank, TV-zuil, plint en schilderijlijst kunnen aantal prachtige projecten met Rubberwood gerealiseerd worden.. Wilt u meer weten over Rubberwood en de toepassingen hiervan? Neem contact op met ons op.

Meer weten?

NEEM EENS CONTACT OP

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.